Bladerdeeghapje met gerookte zalm en kruidenkaas

Ingrediënten:

  • bladerdeeg (vers of diepvries)
  • sneden gerookte zalm
  • 125 g kruidenkaas

Bereiding:

  • Besmeer de (ontdooide) bladerdeegplak met kruidenkaas , leg er de gerookte zalmplakjes op en maak er een lange rol van
  • snijd in plakjes van ongeveer 1,5 cm dik en leg op een bakplaat
  • Laat de bladerdeegrolletjes bakken in voorverwarmde oven op 180 °C gedurende ongeveer 25 min. Serveer in een schaaltje of papieren vormpje.

Pasteitje met tongrolletjes en fijne groenten

Ingrediënten (voor 4 pers):

  • 4 tongrolletjes, 50 g garnalen of gerookte zalm
  • 4 bladerdeegpasteitjes
  • 1 eierdooier, 2 eetlepels room, 3 eetlepels boter
  • 2 eetlepels bloem, 1 visbouillonblokje
  • 2 eetlepels citroensap, sap van 1 sinaasappel
  • peper en zout
  • 300 g fijngesneden groenten: prei, wortel eventueel extra witte selder, courgetteblokjes, broccoliroosjes

Bereiding:

  • Snijd de groenten in kleine blokjes en stoof ze gaar in 1 eetlepel vetstof. Giet er het gezeefd sinaasappelsap bij en laat al roerend nog even stoven op een zacht vuur.
  • breng ½ l water aan de kook met het visbouillonblokje en pocheer de tongrolletjes
  • Smelt 2 eetlepels vetstof, voeg bloem toe en roer het gezeefde kookvocht eronder tot een smeuïge saus wordt bekomen. Roer er de eierdooier en de room onder, breng op smaak met peper, zout en citroensap.
  • Voeg de groenten en het stoofvocht toe, de garnalen of zalmsnippers en laat nog even opwarmen
  • Verwarm ondertussen de pasteitjes in een hete oven (10 min op 200° C), snijd de hoedjes eruit. Schep 1 eetlepel saus en een tongrolletje in elk pasteitje, lepel er wat saus over, zet de hoedjes er opnieuw op. Versier met een toefje peterselie en dien onmiddellijk op.

Kabeljauw met pestokorstje en broccoli-tomatengratin

Ingrediënten (voor 4 pers):

  • 4 kabeljauwhaasjes (vers)
  • 1 à 2 broccoli’s, 1 potje halfdroge tomaten, 2 uien
  • 600 g aardappelen
  • 4 eetlepels groene pesto
  • 6 eetlepels paneermeel of krokanter met panko (Japans paneermeel)
  • 2 eetlepels boter, 2 lepels olijfolie
  • peper en zout, 1 koffielepel gedroogde tijm

Bereiding:

  • meng de pesto met paneermeel
  • Verhit de olijfolie en een pan en stoof de uiringen samen met de tijm gaar op een heel zacht vuur. Voeg cayennepeper toe.
  • Schil de aardappelen en kook ze in licht gezouten water, giet af en maak een zachte puree. Meng er de gestoofde ui onder en kruid af met peper en zout.
  • Kook de broccoliroosjes beetgaar (8 min) in kokend water, giet af en spoel af met koud water om kookproces te stoppen.
  • Verdeel de broccoliroosjes en de in stukken gesneden zongedroogde tomaten over de bodem van een ovenschaal, verdeel er de aardappelpuree over. Bestrooi dan met 2 eetlepels paneermeel en verdeel 1 eetlepel boter in klontjes er over. Zet de broccoligratin even onder de grill tot de bovenkant mooi bruin gekorst is.
  • Kruid intussen de kabeljauwhaasjes aan beide kanten met peper en zout, bestrijk elk stuk vis met pestomengeling en schik ze in een warme ovenschaal. Zet 15 min mee in de oven.
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2014 A Touch of Rose
Top
Volg ons: