Kaasmuffins met bloemkool en gerookte hesp

Ingrediënten:

  • 200 g macaroni
  • 1 kleine bloemkool
  • 180 g cheddar kaas, 2 eieren, 200 ml melk
  • 50 g boter, 50 g bloem
  • 200 g gerookte hespsnippers
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • Papieren cakevormpjes, muffinvorm

Bereiding:

  • Kook de macaroni gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de bloemkool in roosjes en kook deze gaar.
  • Pureer de bloemkool met een mixer tot een gladde puree
  • Verwarm de oven op 200 °C en verdeel de papieren cakevormpjes in de muffinschaal
  • Smelt de boter, voeg bloem toe tot een witte roux bekomen wordt. Giet er al roerend de melk bij. Rasp de kaas en voeg 2/3 van de kaas bij de bechamelsaus, meng er de eieren en bloemkoolpuree onder. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng de hespreepjes samen met de macaroni door de bloemkool-kaassaus
  • Verdeel het mengsel over de vormpjes en bestrooi ze met de rest van de kaas
  • Bak de kaasmuffins gedurende 15 min goudbruin en serveer warm. Lekker met een slaatje.

Wraps met ei en groenten

Ingrediënten:

  • 4 tortilla’s
  • 1 gele, 1 groene en 2 rode paprika’s, 1 ui
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels kokosmelk, 1 olijfolie, 1 koffielepel kerriepoeder, 1 eetlepel verse koriander, verse bieslook
  • peper en zout

Bereiding:

  • Verwarm de tortilla’s in de oven op 100° C
  • klop de eieren los met kokosmelk, kerriepoeder, peper en zout
  • Fruit de uisnippers in de olijfolie, voeg de in blokjes gesneden paprika toe. Roerbak 2 min en schenk er de eieren bij. Roer met een houten lepel en bak tot de eieren gestoofd zijn.
  • Verdeel het roerei en groenten over de warme tortilla’s, strooi er wat gehakte koriander en bieslook bij en vouw toe
  • Verpak in een servetje en serveer meteen

Chocolade cupcakes

Ingrediënten (voor 12 stuks):

  • 100 g pure chocolade
  • 125 g zachte boter, 2 eieren, 275 g zure room, 100 g mascarpone, 100 ml room
  • 300 g bloem en 3 theelepels bakpoeder of zelfrijzende bloem
  • 125 g suiker, 1 pakje vanillesuiker
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 1 muffinbakplaat, papieren bakvormpjes
  • 1 spuitzak, suikerpaaseitjes ter versiering

Bereiding:

  • meng de bloem (eventueel met bakpoeder) en cacaopoeder
  • Voeg ei en 1 eigeel, suiker en vanillesuiker, boter en zure room toe. Smelt de chocolade en roer door het deeg.
  • Zet papieren vormpjes in muffinplaat, verdeel het deeg erover en bak gedurende 25 à 30 min in oven op 180° C
  • Breng de mascarpone op smaak met suiker of bloemsuiker, roer er de opgeklopte room eronder. Vul de spuitzak met het mengsel en werk de afgekoelde cupcakes af met het mascarponemengsel en de eitjes. Eventueel afwerken met geraspte chocoladeschilfers.

ZALIG PASEN !

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2014 A Touch of Rose
Top
Volg ons: