Gevulde cannelloni

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 16 à 20 cannellonirolletjes
  • 1 rode ui, 1 groene en 1 gele paprika
  • 300 g gehakt, 75 g geraspte kaas
  • vetstof, bloem, 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 groot blik tomatenblokjes
  • 2 à 3 eetlepels rode pesto

Bereiding:

  • maak de paprika schoon, verwijder de zaadlijst en snijd in kleine blokjes
  • pel en snipper de ui
  • Verwarm de vetstof in een pan en bak het gehakt gaar (met behulp van vork), stoof tevens de fijngesneden groenten gaar. Voeg de groenten bij het gehakt en roerbak nog enkele minuten. Voeg de pesto toe en breng op smaak met Italiaanse kruiden.
  • maak vervolgens een licht gebonden tomatensaus (roux maken, dan tomatenblokjes toevoegen, eventueel mixen volgens wens)
  • vul de ongekookte cannelloni met de groenten-gehaktvulling met behulp van een koffielepel
  • Leg de gevulde cannelloni in een vuurvaste ovenschaal en overgiet ruim met de tomatensaus (cannelloni moeten volledig overdekt zijn). Bestrooi met geraspte kaas en plaats in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 35 min.

 

Groentelasagne met aubergine en verse basilicum

Ingrediënten:

  • 10 lasagnevellen
  • 3 tomaten, 200 g spinazie, 1 aubergine, 1 courgette, 2 eetlepels ontpitte olijven, tomatenpassata
  • 1 eierdooier, 250 g ricottakaas, 100 g parmezaanse kaas, 150 g mozzarella
  • verse oregano, basilicum
  • bereidingsvet, zout

Bereiding:

  • Was de aubergine, snijd in dunne plakken en bestrooi ze rijkelijk met zout. Laat ze 30 minuten staan en spoel ze daarna af en dep droog met keukenpapier. Bak de aubergineschijven langs beide kanten lichtbruin. Snijd de courgette ook in dunne schijven.
  • Laat de spinazie kort slinken in een weinig vetstof. Klop de eierdooier door de ricottakaas en roer de spinazie er onder. Breng op smaak met peper en zout.
  • Smeer een ovenschaal in met wat vetstof, maak afwisselend laagjes: fijne tomatenschijfjes met verse oregano en olijven, laagje passata, lasagnevellen, laagje spinazie met mozzarella, laagje aubergine en courgette, passata, pasta … en eindig met mozzarella, parmezaan en oregano.
  • Zet de vuurvaste schaal in de oven gedurende 40 min op 180° à 200 °C.

 

Tiramisu

Ingrediënten:

  • 500 g mascarpone, 4 eieren
  • 30 g suiker, 1 pak lange vingers (koekjes)
  • 1 kop sterke koffie, 2 à 3 eetlepels amaretto
  • chocoladeschilfers of pure cacao

Bereiding:

  • klop de eierdooiers met de suiker tot een wit schuim, roer er de mascarponekaas onder
  • klop de eiwitten goed stijf en meng ze voorzichtig onder het mengsel tot een luchtig geheel
  • meng de koude koffie met de amaretto en doop er de koekjes snel in
  • leg ½ van de koekjes op de bodem van de schaal, bedek met ½ van het mengsel, leg er de rest van de koekjes op en werk verder af met het mascarponemengsel
  • plaats gedurende 3 à 12 uur in de koelkast
  • bestrooi met chocoladesnippers of pure cacao

 

BUON APPETITO !!!!!

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2014 A Touch of Rose
Top
Volg ons: