Bladerdeeghapje met spinazie en fetakaas

Ingrediënten:

  • 4 vellen diepvriesbladerdeeg
  • 200 g verse spinazie, 1 teentje look
  • 1 ei
  • 100 g fetakaas

Bereiding:

  • ontdooi de plakjes bladerdeeg
  • was de spinazie, snijd ze klein en laat samen met de geperste look gaar stoven
  • duw met behulp van een zeef het vocht uit de spinazie, breng op smaak met peper en zout en voeg er de blokjes fetakaas aan toe
  • Snijd het bladerdeeg in stukken, leg in het midden wat spinazievulling en plooi het pakketje terug toe. Druk de randjes aan met een vork en smeer ze in met losgeklopt ei. Hiervoor kan gebruik gemaakt worden van vormpjes.
  • leg de pakketjes op een vel bakpapier en bak gedurende 20 min goudbruin in voorverwarmde oven op 200° C

Quiche met gerookte zalm en broccoli

Ingrediënten:

  • 1 vel bladerdeeg
  • 200 g gerookte zalm, 4 eieren, 3 dl room, 100 g geraspte emmentalerkaas
  • 1 broccoli

Bereiding:

  • verwarm de oven op 180 °C
  • Snijd de broccoli in kleine roosjes, kook ze beetgaar in kokend water. Spoel even af met koud water en laat goed uitlekken.
  • snijd de gerookte zalm in reepjes
  • meng de eieren met de room, kruid met peper en nootmuskaat (zout hoeft niet want de gerookte zalm is al zout)
  • beleg de taartvorm met het bladerdeeg, prik er met een vork enkele gaatjes in en laat 10 min blind afbakken (leg er bakparels op)
  • leg de reepjes gerookte zalm op het bladerdeeg, giet er de eiermengeling op en leg daarop de broccoli
  • bak verder af gedurende 30 à 40 min tot de bovenlaag goudbruin is
  • serveer warm, eventueel met een slaatje

Appelstrudel met vanille-ijs

Ingrediënten (voor 6 porties):

  • 1 pakje diepvriesbladerdeeg
  • 5 middelgrote appels, sap van ½ citroen
  • 120 g suiker, 1 zakje vanillesuiker, poedersuiker ter versiering, 1 theelepel kaneelpoeder, 1 eetlepel bloem
  • 90 g rozijnen, 1 ei

Bereiding:

  • verwarm de oven op 200°C
  • schil de appels, snijd in fijne plakjes en besprenkel met citroensap
  • Voeg suiker, vanillesuiker, bloem en gemalen kaneel goed door elkaar in een andere kom en meng dit onder de appelschijfjes. Voeg er tevens de rozijnen aan toe.
  • Rol het bladerdeeg uit tot een grote lap en leg de vulling in het midden van de plak. Plooi de bovenste flap deeg naar voren (over het mengsel). Besmeer met mengsel van losgeklopt ei en 3 eetlepels melk, druk er de andere flap over en plooi ook de zijranden dicht (gebruik het ei-melkmengsel als kleefmiddel).
  • Leg de strüdel met de geplakte randen naar onder op een vel bakpapier en bestrijk eveneens met eimengsel. Prik met een vork even in de bovenkant om de overtollige damp te laten ontsnappen.
  • bak in een hete oven gedurende 20 min op 220° C , vervolgens nog 20 min. goudbruin laten bakken op 190°C
  • bestrooi de licht afgekoelde strüdel met bloemsuiker en serveer met een bolletje ijs of slagroom

 

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2014 A Touch of Rose
Top
Volg ons: