Vis met groentjes in een Q-bag

Ingrediënten (voor 4 personen):vis in Q-bag

  • 600 g visfilet zoals kabeljauw, zalm, pangasius, tarbotfilet, zeewolf …
  • 2 preien, 4 wortelen, 1 sjalotje, bieslook
  • witte wijn, visbouillonblokje, peper en zout
  • 200 ml room
  • 4 Q-bags

Bereiding:vis in bladerdeeg2

  • los de visbouillon op, voeg 2 glazen witte wijn en fijngesnipperd sjalotje toe en laat even inkoken
  • snijd de wortel en prei in fijne reepjes en stoof ze beetgaar in een weinig vetstof
  • snijd de visfilet in blokjes van ongeveer 3 cm
  • Saus wat inbinden met maïzena, room toevoegen en op smaak brengen met peper en zout. Afwerken met fijngesnipperde bieslook.
  • Verdeel de groenten over de 4 Q-bags, leg er de gekruide visfilets op en voeg aan elk pakketje ongeveer 2 à 3 soeplepels saus toe.
  • sluit de Q-bag door driemaal om te plooien en goed aan te drukken
  • Laat garen in een voorverwarmde oven op 200 °C gedurende 15 minuten. Door het venstertje kan je zien wanneer gerecht klaar is.

 

Zalm met noten-kruidenkorst op een bedje van spinaziezalm in notenkruidenkorst met spinazie

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 300 g zalm
  • grof gehakte walnoten, ruime portie spinazie, citroensap
  • handvol sojascheuten
  • olijfolie, peper en zout
  • voor de korst: 2 eetlepels fijngehakte amandelnoten, 2 eetlepels gehakte walnoten, 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels fijngemalen peterselie, 2 eetlepels fijngehakte dille, 1 teentje geperste knoflook

Bereiding:

  • verwarm de oven op 180°C, meng alle ingrediënten voor de korst
  • leg de vis in een ovenschotel met olijfolie en beleg met het notenmengsel
  • bak gedurende 20 min in een voorverwarmde oven
  • rooster enkele walnoten in een anti-aanbakpan
  • bak de spinazie in olijfolie, voeg een beetje citroensap toe en kruid af met peper en zout
  • voeg de sojascheuten toe en laat even meestoven
  • strooi er de geroosterde walnoten over

Visje in bladerdeeg met venkel en citroenbotersausvisje in bladerdeeg

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 300 g visfilet
  • 2 plakjes bladerdeeg (diepvries)
  • 1 venkel
  • voor de saus: 125 ml room, 25 g boter, maïzena, citroensap (volgens smaak toevoegen), peper en zout

Bereiding:

  • snijd de venkel in kleine stukjes en stoof even op
  • Rol het vel bladerdeeg even uit, leg een visfilet op de ene helft – kruid met peper en zout en leg de gestoofde venkelblokjes op de visfilet. Herhaal dit met de andere visfilet.
  • plooi het vel bladerdeeg erover, bestrijk de randen met eigeel en druk goed aan
  • bestrijk de bovenzijde en de randen goed met losgeklopt ei
  • eventueel kan je de bladerdeeg in de vorm van een vis snijden
  • vervolgens de bladerdeegpakketjes afbakken gedurende 20 min in oven op 200° C
  • ondertussen de saus bereiden: doe room, boter en maizena in een steelpan en roer deze ingrediënten goed door elkaar
  • verwarm op het vuur tot de saus voldoende ingedikt is
  • voeg dan peper, zout en geperst citroensap  toe – eventueel verse peterselie.

 

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2014 A Touch of Rose
Top
Volg ons: